2022

Lluitant en minoria

Una proposta de Jaume Duran i Jordi Duran

.

Gràcies als avenços científics, hem aconseguit no tan sols allargar la nostra longevitat, sinó també la nostra qualitat de vida. Moltes malalties que fa poques dècades eren incurables i suposaven un gran patiment, avui en dia poden ser tractades i en alguns casos completament curades. Així, descobriments com els antisèptics, els antibiòtics, la vacunació o la insulina han permès prevenir o tractar malalties que abans eren mortals. Tots aquests avenços han estat possibles gràcies a la recerca científica.

Aquest projecte pretén ajudar a difondre entre el públic en general la importància de la cultura i la recerca científica. Atenent com a fil conductor la recerca sobre una malaltia minoritària, s’explicaran de forma entenedora aspectes sobre com funciona el nostre cos, com afecten a aquest funcionament determinades malalties i, sobretot, com es fa la recerca destinada a prevenir-les o a guarir-les.

Lluitant en minoria és un documental sobre la importància de la recerca biomèdica per trobar tractaments per a malalties minoritàries, com és la malaltia de Lafora, a través dels testimonis d’investigadors, pacients i familiars.

Ho pots trobar a:

https://www.fightingtherare.com/lluitant-en-minoria-ca