2023

Impura sang

Una proposta de Toni Pou

.

Fa anys que la neurociència ha arribat a la conclusió que sense emoció és difícil generar nou coneixement significatiu i rellevant. Per això qualsevol iniciativa que pretengui divulgar coneixement científic ha de tenir en compte aquesta premissa. En aquest cas, el projecte neix des de la capacitat d’emocionar i fascinar que exerceix la narrativa de ficció per assolir les seves fites divulgatives.

El projecte consisteix en una ficció sonora de temàtica científica. A partir de l’aparició d’unes petjades misterioses al Pirineu, es desplega una investigació periodística i científica en la qual participaran científics reals per revelar fets sorprenents de la història del nostre país. Al llarg de la recerca, que es construirà en forma de thriller, s’anirà donant informació sobre evolució humana (l’eix científic que vertebrarà la història) i també sobre història de la física i l’enginyeria.

La ficció sonora s’estructurarà en 6 capítols d’entre 20 i 30 minuts cadascun. Es penjarà a les principals plataformes d’àudio en línia, es crearan perfils a les xarxes socials i es buscaran complicitats amb centres de recerca i institucions culturals. El projecte es presentarà en un acte obert al públic en el qual es representarà el primer capítol

Ho pots trobar a:

PENDENT DE PUBLICACIÓ