2023

Desmuntant la tecnologia

Una proposta de Martí Orriols, Luz Maria Narbona i Clàudia Barbera

.

Desmuntant la tecnologia és un projecte de mediació científica que té per objectiu reflexionar sobre aspectes del desenvolupament científic i tecnològic en relació a la societat i el medi ambient, i una ocasió per relacionar coneixements procedents de disciplines habitualment separades.

Amb aquest ajut, volem elaborar el material pedagògic que serà l’eix del joc-taller. Aquest està centrat en un objecte quotidià i comú: el telèfon mòbil, a través del qual, indagarem en tota una sèrie de preguntes i visualitzarem el complex entramat que hi ha darrera la tecnologia digital: la materialitat, la seva circulació, els residus, les infraestructures, els recursos planetaris i les relacions polítiques, socials i econòmiques. El projecte també apunta a entendre i repensar des d’una mirada crítica els grans relats que ens arriben sobre la tecnologia.
El projecte, doncs, busca apropar debats, reflexions i perspectives acadèmiques a les aules d’instituts de 4t d’ESO i de batxillerat a través de la mediació científica, amb la intenció d’incentivar el pensament crític i transversal davant els discursos i els objectes que rodegen la nostra quotidianitat.

Ho pots trobar a:

https://www.desmuntantlatecnologia.com/