2021

Els Robots científics, una col·lecció de contes

Una proposta de l’Anaís Garrell

.

La robòtica és un camp jove de poc més de mig segle d’edat. No obstant això, el seu alt grau de pluridisciplinarietat es manifesta a través del seu caràcter transversal a moltes àrees científiques així com a diferents branques tecnològiques i d’enginyeria de gran calat en la societat. No és estrany, per tant, l’abundant atenció mediàtica que genera i el gran interès que causa.

La capacitat de fascinació que desperten en el públic infantil els avenços en robòtica pot usar-se com una eina per a divulgar i apropar la ciència a el públic en general. Gràcies a la robòtica es poden aconseguir explicar conceptes científics en àrees com ara la geometria, la física o la informàtica d’una forma atractiva.

Conscients d’aquest fet, es proposa el present projecte, la creació d’una col·lecció de 5 contes per aprendre què és la robòtica i com pot ser emprada actualment. El públic objectiu seran nens d’entre 4 i 6 anys, la doctora Anaís Garrell serà l’encarregada de dotar la part científica del projecte, i l’escola Aula portarà l’assessorament didàctic i educatiu. A més a més, cada conte vindrà acompanyat d’uns videos educatius per a dotar als professors de les escoles del coneixement necessari per a explicar els nous continguts.

Ho pots trobar a:

https://robocientifics.com/