2021

El radical lliure

Una proposta de l’Oriol Marimón

.

Els radicals lliures són compostos químics únics i extravagants. I és que tenen un superpoder: un electró desaparellat. Això els fa tremendament reactius i absolutament necessaris: permeten reaccions químiques essencials per a la vida, ajuden a mantenir l’atmosfera de la Terra i són imprescindibles per a la indústria.

I per això EL RADICAL LLIURE serà el joc de paraules que donarà nom a un nou canal de divulgació de la química a través de YouTube, Instagram, TikTok i Twitch que acostarà al públic en general i a la gent jove en particular els continguts més interessants del món de la química.

El Radical Lliure crearà vídeos de mitja durada per a YouTube, de curta durada per a Instagram i TikTok i retransmissions en directe per a Twitch, on es parlarà de química, es faran experiments i es ressaltarà el paper de grans químiques com Rosalind Franklin o químiques actuals que treballen en institucions catalanes com Maria Macías o Gemma Triola.

Ho pots trobar a:

El radical lliure a youtube

El Radical Lliure (@el_radical_lliure) • Instagram photos and videos

El Radical Lliure (@el_radical_lliure) TikTok

Algun exemple més

Instagram

https://www.instagram.com/reel/CjGEtU_oN-G/

Tik Tok

@el_radical_lliure

Reutilitzar ampolles d’aigua d’un sol ús NO ÉS DOLENT. Si et diuen el contrari és mentida. T’ho diuen perque volen els teus calers. #elradicallliure #ciéncia en #català #bigvanciencia #clowntifics

♬ sonido original – El Radical Lliure