2023

RecercaCA’T

Una proposta de Ciència Oberta

.

El RecerCA’T, que s’engloba dins de l’Associació de Divulgació Científica Ciència Oberta, consisteix en la creació d’un programa de ràdio (pòdcast) per donar a conèixer la recerca científica que es duu a terme a Catalunya de la mà de joves investigadors/es.

L’objectiu és entrevistar a joves investigadors/es, és a dir, estudiants predoctorals i postdoctorals, a través de programes en català d’aproximadament una hora de duració. D’aquesta manera, es pretén no només apropar la recerca que fan de primera mà, sinó també visibilitzar el jovent implicat i les seves realitats. Tot això, mitjançant de xerrades disteses, però rigoroses, en què es tractaran les diverses àrees de coneixements, així com les centres de recerca catalana i les persones que hi treballen al darrere.

Enfocada a un públic general, el contingut de les entrevistes girarà entorn de la recerca més recent del convidat/da, per exemple parlant de la seva darrera publicació. La nostra missió és la difusió de la riquesa científica en el nostre entorn, el coneixement del funcionament del món científic i, la visibilització del col·lectiu científic com a part inherent de la nostra societat.

Ho pots trobar a:

https://open.spotify.com/show/5xqcTpMkTMdxWW2IfbNZMh

https://www.ivoox.com/podcast-recerca-t_sq_f12047329_1.html