2024

Conte infantil sobre les malalties neurodegeneratives

Segon volum d’un conte de divulgació científica per infants

.

Una proposta de la Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

.

Aquest projecte continua l’exitosa iniciativa impulsada amb l’ajut J.Oró: el conte divulgatiu per infants Les Aventures de la Bio i la Medi de malalties respiratòries. Ara, es vol crear un segon volum en un nou àmbit de la salut: la neurodegeneració. Per aquesta aventura literària tornem a comptar amb la col·laboració excepcional de la il·lustradora Pilarín Bayés i enguany el reconegut autor Josep Maria Fonalleras, una unió que promet captar l’atenció de famílies i menuts.
En el primer conte, les bessones Bio i Medi descobrien la grip i el refredat, com funcionen els virus i bacteris i quan usar antibiòtics.
En aquesta entrega partirem d’una altra situació que els més petits es poden trobar, com que l’avi no recordi l’aniversari de la néta. Així s’endinsarà al cervell i al deteriorament cognitiu, connectant-ho amb la recerca en neurociència de l’IDIBGI.També mostrarà com es fa rehabilitació cognitiva en línia a zones rurals gràcies a la recerca i la innovació, amb una eina desenvolupada a l’IDIBGI.
L’IDIBGI té la responsabilitat d’apropar la ciència a la ciutadania i fomentar vocacions científiques. El conte s’adreça a infants de 3 a 8 anys i pot ser valuós per a més grans, estimulant l’interès per la ciència i la salut ben aviat.