2023

Crim Experimenta: cas “Misió Oró”

Una proposta de la Universitat Rovira i Virgili

.

Adreçat a famílies i escoles, Crim Experimenta proposa als alumnes des de 6è de primària a 2n d’ESO a investigar el cas Missió Oró. El segrest de la doctora en química Marta Curull mentre treballava en una missió confidencial per l’Agència Espacial Europea és el punt de partida per a que els joves comencin la seva indagació. La proposta, que compta amb un complert catàleg de recursos en format multimèdia, busca estimular en els joves l’interès per les STEAM a partir d’un fil conductor gamificat, on l’alfabetització científica i la recerca de Joan Oró són al centre.

A partir de l’ús de recursos en format àudio i text com ara un podcast amb la notícia del succés, informes policials i quaderns d’investigador, els participants trobaran en les sis càpsules d’alfabetització científica (vídeo) que Repte Experimenta difondrà en el marc de la Setmana de la Ciència 2023 via una plataforma on-line, les eines necessàries per dur a terme la investigació, tot aplicant el raonament científic.

La resolució del cas necessitarà l’aplicació del mètode científic, incloent l’experimentació. Així, la proposta aplica el mètode de learn by doing que afavoreix la motivació dels alumnes i genera coneixements més profunds.

Per a més informació:

Reportatge a Catalunya Ràdio:

https://www.ccma.cat/3cat/un-csi-escolar-per-despertar-vocacions-cientifiques/noticia/3272465/