2024

DOGMA, un joc sobre biologia molecular

Una proposta de Nil Salvat i Pol Garcia

.

DOGMA és un joc de taula per familiaritzar-se amb el dogma central de la biologia. Partint del codi genètic i avançant fins a la seqüència d’aminoàcids final, a través d’una mecànica de joc basada en daus, cartes i intercanvi de fitxes els jugadors hauran de reunir recursos per sintetitzar conjuntament diverses proteïnes objectiu.

Amb això, l’objectiu de la proposta és dissenyar una eina d’aprenentatge per apropar un dels conceptes bàsics de la biologia al públic general i educatiu de les aules, ja siguin d’instituts com de les universitats. Amb instruccions fàcils d’entendre i els recursos pertinents per mantenir el rigor i les explicacions científiques, la proposta compta amb l’assessorament i la col·laboració d’Enpeudejoc Edicions, una editorial de jocs de taula que té el suport a la llengua catalana com un dels seus pilars fonamentals, fet amb qui l’equip organitzador s’hi emmiralla en gran manera.

Tant la planificació com el pressupost d’aquesta proposta estan enfocats a les fases primerenques de preproducció del joc (perfeccionament de la mecànica, testatge, imatge visual i artística), així com la producció d’un primer prototip físic i una primera tirada de 1000 exemplars, amb la campanya de promoció que això requereix.