2023

La Bio i la Medi dins el cos humà

Una proposta de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI)

.

Aquest projecte és una iniciativa sense precedents: es tracta d’un conte de divulgació científica escrit per en Martí Gironell, il·lustrat per la Pilarín Bayés i vinculat a la recerca de l’IDIBGI.
Dues bessones, la Bio i la Medi, són molt curioses. Un dia que la Bio es troba malament per un refredat, s’adonen que no coneixen gens com és el cos humà per dins. Gràcies a una poció màgica, la Medi es fica dins el cos de la Bio i viatja fins als pulmons. Així, es descriurà el sistema respiratori i s’hi relacionaran algunes patologies comunes des d’un enfoc positiu, incentivant bons hàbits de salut, i relacionant-ho amb la recerca de l’IDIBGI.
El projecte s’adreça sobretot a infants de 3 a 8 anys per despertar ben aviat l’interès cap a la salut i la ciència, però també pot ser útil per a nens i nenes més grans. Per als més petits, el reclam seran les il·lustracions de la Pilarín mentre que per als més grans, serà el conte creat per Gironell. En la proposta hi convergeixen dues personalitats de la cultura catalana per fomentar l’interès per la biomedicina.
L’IDIBGI està compromès amb la responsabilitat de divulgar la recerca a la ciutadania i fer créixer les vocacions científiques.

Vídeos que acompanyen el conte:

Notícia: