2024

Les lleidatanes investiguen

Una proposta de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida)

.

‘Quines investigadores coneixes? I a part de Marie Curie?’ Aquestes són algunes de les preguntes que el personal investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida fa quan tenim una visita institucional, un taller o fem una xerrada amb públic infantil i/o juvenil. Volem que els infants de Lleida puguin respondre a aquestes preguntes amb molts noms d’investigadores. Volem que coneguin Alice Ball, Lise Meitner, Margarita Salas, Valentina Tereshkova… però també que coneguin S. Gras, A. Panosa… investigadores de l’IRBLleida. I també volem que les nenes tinguin referents d’investigadores, dones properes al seu entorn i que han estudiat en municipis propers.

‘Les lleidatanes investiguen’ és un projecte per donar a conèixer dones investigadores de Ponent a nens i nenes, de cicle mitjà d’educació primària, de centres educatius de la comarca del Segrià, Lleida, en poblacions amb menys de 5.000 habitants.

Ens centrem en aquesta comarca per dos motius:
• Proximitat a l’IRBLleida (comarca)
• Compta amb 36 centres educatius
La proposta consisteix en una sessió de 2h en què una investigadora visitarà el centre educatiu, farà l’activitat ‘dibuixa una persona que fa ciència’, explicarà què és i donarà a conèixer una investigadora.