2022

Projecte AYRA

Una proposta de Marc Conangla

.

Quan parlem de pol·lució generalment pensem en la contaminació als carrers de les grans ciutats. Però sovint desconeixem que els nivells de contaminació a l’interior dels edificis són de 2 a 5 vegades més elevats que a l’exterior. Hi contribueixen aspectes com els materials de construcció, els productes de neteja, el mobiliari o la ventilació.

Tenint en compte que passem la major part del temps en espais tancats, la qualitat de l’aire interior és vital per a la nostra salut. Malgrat això, la major part de la societat no és conscient ni està sensibilitzada amb aquesta problemàtica.

Mentre respirem pretén visibilitzar el que és sens dubte un problema de salut pública i donar solucions a l’abast de tothom. Mitjançant l’ús de sensors mesurarem la qualitat de l’ambient interior de diferents edificis, tant privats com públics, per entendre de quina manera ens afecta l’aire que hi respirem. D’altra banda, difondrem aquestes dades de manera directa i senzilla, per tal de fer-les accessibles especialment per aquells sectors més afectats. A la vegada proposarem solucions fàcilment accionables, que ajudin no només a prendre consciència sobre la contaminació interior, sinó a revertir-la i millorar la qualitat de vida de les persones.

Ho pots trobar a:

https://mentrerespirem.com/