2023

Sóc la Dolors Aleu

Una proposta de b23 films

.

“Soc la Dolors Aleu” és un documental en format diari de 40 minuts on la DOLORS ALEU, la primera metgessa de Catalunya i d’Espanya, ens narra la seva vida en primera persona. Visitant els paisatges on va viure, estudiar i treballar la Dolors fem un recorregut per la seva vida i la seva feina, per la seva tesi i valorem els camins científics i socials que va inaugurar contrastant-los amb científiques i expertes actuals.

Els temes són tres: el dret de les nenes a estudiar coses importants com la ciència; l’acceptació del cos de la dona i la higiene sexual. “Soc la Dolors Aleu” és un documental híbrid entre la ficció (un diari imaginat) i testimonis científics i familiars.

Pensem que podem donar a conèixer figures com la de la Dolors Aleu entre les joves i els joves amb narratives més fresques i connectades amb l’audiovisual actual, amb la primera persona i l’estètica de les xarxes. I també pensem que hem d’incidir en la importància de la tasca feta per les referents científiques femenines que hi ha; i no tant en les dificultats de les seves vides.

Ho pots trobar a:

PENDENT D’ESTRENAR