2024

Thalastasi

Sonificació i visualització de gens microbians marins implicats en la regulació del clima

.

Una proposta de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

.

‘Sonificació i visualització de gens microbians marins: del codi genètic al codi artístic generatiu’ busca conscienciar sobre la vital importància dels microbis marins com a intermediaris crucials entre la química inorgànica i orgànica de la Terra. Aquests microorganismes, fonament de la xarxa tròfica marina, connecten l’oceà amb l’atmosfera i intervenen en la regulació del clima, sostenint la salut dels ecosistemes marins i, així, la nostra pròpia.

Mitjançant una exposició audiovisual immersiva feta amb codi generatiu, 3D, visual i sonor, el projecte permet als espectadors explorar la complexitat del món microbià marí. Amb una base científica rigorosa, aquesta experiència revela la biogeoquímica de la diversitat microbiana, utilitzant dades metagenòmiques publicades de l’oceà global. La peça multisensorial connecta les dimensions sonores i visuals, destacant el paper dels microbis marins a escala global.

El projecte, que uneix ciència i art, serà exposat a Barcelona i a les Terres de l’Ebre en el marc del festival Eufònic 2024, obrint noves vies de divulgació científica que inspiren l’esperit crític i promouen la comprensió de la interconnexió vital entre els microbis marins, l’oceà i el planeta.

Ho pots trobar a:

Thalastasi: La simfonia de l’oceà que il·lumina els invisibles — Eufònic (eufonic.net)